ODMOR NA ZLATIBORU

Neverovatni pejzaži i jedinstvene prirodne lepote, brojne turističke atrakcije, isceljujući vazduh i klima, bogato kulturno i istorijsko nasleđe su doveli do toga da Zlatibor postane najposećeniji i najpopularniji turistički centar u Srbiji.

Zlatibor se nalazi u samom središtu Srbije. Udaljenost od Beograda је 230 km, od Novog Sada oko 300 km, od Niša oko 250km.

Leta na Zlatiboru su prijatna, sa umereno toplim danima i hladnim noćima, što je dovoljan razlog da provedete svoj odmor na ovoj planini. Nasuprot tome, zlatiborske zime su, uglavnom, duge i sa snežnim padavinama od oktobra do maja sa kraćim ili dužim prekidima, što  Zlatibor svrstava u najbolje destinacije za zimski odmor, posebno imajući u vidu savremen skijaški centar na Torniku.

Ono po čemu je Zlatibor jedinstven u Srbiji i okruženju je velika osunčanost ove planine, koja je prosečno oko 2000 sunčanih sati godišnje. Čuvena zlatiborska ruža vetrova se rascvetava upravo ovde.

Nekada je Zlatibor bio mesto koje su posećivali najviši slojevi stanovništva, i na njemu provodili vreme zbog pozitivnih uticaja koje ova planina ima na zdravlje. Danas je Zlatibor planina koja je jedna od glavnih turističkih destinacija kada je turizam Srbije u pitanju, bilo da se radi o boravku iz zdravstvenih razloga ili zbog brojnih sadržaja koje se mogu koristiti za zabavu i prijatan odmor.

A kada su deca u pitanju, ovo je mesto kao stvoreno za njih, jer je ponuda za dečije aktivnosti na ovoj planini sve raznovrsnija. Otvaraju se novi aqua – parkovi, razni sportski tereni, igraonice na otvorenom, rančevi na kojima se mogu jahati konji, dino park, i još mnogo toga, pa nećete morati da brinete kako da ispunite svoje slobodne vreme.